طراحی ویلا

طراحی و ساخت ویلا از مواردی است که امروزه به دلیل رواج زندگی شهری بسیار پر اهمیت است. ساخت ویلا در اطراف شهرهای بزرگ به خصوص تهران برای گذران وقت در طبیعت و ارتباط موثر با آن طرفداران بسیار زیادی دارد.برای طراحی و ساخت ویلا باید به نکاتی توجه کنیم زیرا طراحی ویلا با طراحی خانه های مسکونی و برج ها و آپارتمان ها متفاوت است .

بررسی مفهوم ویلا:

ویلا ساختمانی است که از ۴ طرف باز بوده و توسط ساختمان های دیگر احاطه نشده باشد. ویلاسازی بر پایه و اساس طبیعت بوده و با شناخت درست طبیعت و روح و پیکره آن می توان به طراحی های صحیح و به جا رسید.اساس طراحی ویلا بر پایه تغییر سبک زندگی بنا می شود. هدف از زندگی در ساختمان های ویلایی و یا گذران اوقات فراغت در این سبک از بناها ، استفاده از طبیعت و لذت بردن از آن است. بنابراین ، توجه به این نکته ، طراحی ساختمان های ویلایی را آسان می نماید.

ویلا ها بر اساس متراژ زمین، منطقه اقلیمی ، سبک مورد نظر کارفرما و … طراحی می شوند.

همانطور که در مقاله اصول طراحی و ساخت ویلا به آن اشاره شد، موارد بالا نقش تعیین کننده ای در طراحی ویلا دارند. اقلیمی که در آن ویلا ساخته می شود تعیین کننده نوع متریال است و ممکن است محدودیت هایی نیز به همراه داشته باشد. همچنین بر خلاف انتظار بسیار از افراد متراژ زمین نیز در طراحی ویلا اهمیت دارد زیرا یکی از مفاهیم اصلی ویلا مشرف نبودن و احاطه نشدن توسط دیگر ساختمان هاست.

به طور کلی ویلاها به چند صورت فلت ، دوبلکس، تریبلکس، باغ ویلا طراحی و ساخته می شوند.

طراحی ویلا دوبلکسطراحی ویلا دوبلکس:

برای طراحی ویلای دوبلکس معمولا به متراژ زمین توجه بسیاری میگردد. بسیاری از افراد این تصور را دارند که اگر متراژ زمین آنها کوچک باشد، ساخت ویلاهای دوبلکس به آن ها کمک میکند تا فضای دوبرابری برای ساختمان خود داشته باشند. توجه به این نکته بسیار مهم است که در صورت ساخت بناهای دوبلکس در زمین های کوچک ، ممکن است ویلای شما مشرف به ساختمان ها و یا زمین ویلاهای اطراف شود و خاصیت دنج بودن و فضای خصوصی را هم از شما و هم از دیگران صلب نماید. پس باید برای طراحی ویلا به این نکته بسیار دقت نمود.

برای طراحی یک ویلای دوبلکس باید به نحوه قرار گیری فضاها در پلان دقت شود. به صورت معمول فضاهای عمومی در طبقه پایین و فضاهای خصوصی مانند اتاق خواب ها و حمام در طبقه دوم قرار میگیرند. اما قرارگیری فضاها تا حد زیادی بستگی به نظر و خواست کارفرما دارد. طراحی های معکوس برای ویلاهایی با زمین های بزرگ و دید بصری بالا ممکن است جذاب ترین نتایج را داشته باشد.پیوستگی و هماهنگی در طراحی اهمیت بسیار زیادی در طراحی ویلاهای دوبلکس دارد.زمانی که ویلای شما دوبلکس است به تبع آن شما دو برابر بیشتر نما و نورگیر داشته و برای جایگزاری آن ها باید پلان ویژه ای داشته باشید.

طراحی ویلا کوچکطراحی ویلا کوچک:

طراحی ویلا در زمین های کوچک ، منجر به طراحی پلان های کوچک خواهد شد. اما بسته به نیاز کارفرما و سبک زندگی این طراحی می تواند به دو بخش تقسیم شود:

  1. ویلای بزرگتر در محوطه کوچکتر
  2. ویلای کوچکتر در محوطه بزرگتر

هر کدام از انتخاب های بالا تاثیر بسیاری در نحوه طراحی خواهد گذاشت.به صورت معمول ، پیشنهاد طراحان به افراد ویلایی کوچکتر است در محوطه ای بزرگ. زیرا به هدف اصلی طراحی ویلا و مفهوم آن که پیوند با طبیعت است نزدیک تر است. اما در نهایت با توجه به نیاز اصلی کارفرما این تصمیم گیری صورت میپذیرد. برای طراحی ویلاها در زمین های کوچک باید پیوند عمیقی بین متریال و نوع طراحی ویلا با محیط برقرا باشد تا بتواند حس دلخواه را القا کند. معمولا استفاده از متریال بومی و در عین حال ترکیب آن با تکنولوژی و خلاقیت می تواند کمک به سزایی برای رسیدن به نتیجه مطلوب ارائه دهد.

ساختمان مدرن دوبلکسطراحی ویلای مدرن:

سبک طراحی ویلا می تواند توسط کارفرما انتخاب شود تا طراحی ها بر پایه آن صورت گیرد. اما توجه داشته باشید که در برخی از مناطق بهترین نوع طراحی ، آن است که سبک طراحی با محیط طبیعی ادغام شود و ویلا مانند زائده ای بیجا نباشد. برای طراحی ویلا به سبک مدرن باید از قواعد طراحی مدرن و معماری مدرن بهره گرفت . ویلاهای مدرن معمولا به رنگ خنثی و با خطوطی صاف طراحی می شوند و پیچیدگی ظاهری در آن جایگاهی ندارد. برای درک بهتر سبک مدرن در معماری بهتر است از این پروژه دیدن فرمایید.

نمای کلاسیکطراحی ویلا کلاسیک:

سبک کلاسیک در معماری و معماری داخلی به دوره های مختلفی بازمیگردد.اصول کلی سبک کلاسیک در ایران بر پایه معماری رومی بنا نهاده شده است که بهتر است در طراحی ویلا از آن استفاده نگردد. فضای داخلی باید به دور از دغدغه و مسائل روزمره طراحی گردد و طراحی تجملی کمکی به احساس آرامش نمیکند. بنابراین در سبک کلاسیک برای ساخت ویلا سعی در ساده سازی است. تلفیق سبک سنتی ایرانی و کلاسیک می تواند برای طراحی ویلا نتیجه ای بهتر داشته باشد. استفاده از متریال سنتی مانند آجر در نما برای طراحی ویلاهایی با سبک کلاسیک بهترین گزینه است .

محوطه سازی:

یکی از مسائل مهم در طراحی ویلا، محوطه سازی آن است. اجرای محوطه سازی به جا و همگام با طبیعت منطقه از مواردی است که یک ساختمان ویلایی را متمایز می سازد. محوطه سازی با توجه به علم روز صورت میگیرد. برای مناطق خشک ، مناطق مرطوب ، سرد و یا گرم نوع متریال و گیاهان مورد استفاده تفاوت دارد. همچنین تاسیسات به کار رفته در محوطه سازی یکی از مهم ترین موارد است که باید از دید پنهان شده باشد اما دسترسی به آن ساده باشد. تاسیساتی که انتخاب می شوند باید با آب و هوای منطقه سازگار بوده و بتوان از آن استفاده نمود . به طور مثال ساخت آبنما ها در ایجاد تاسیسات مربوط به آن در مناطق سردسیر نا به جاست. زیرا استفاده از آبنما عملا غیر ممکن بوده و همچنین تاسیسات نیز در سرما دچار مشکل میگردند.

نمای ویلاطراحی نما ویلا:

پس از طراحی حجم کلی و جایگذاری فضاها در ویلا (معماری داخلی) مرحله دوم از طراحی نما آغاز می گردد. در مرحله اول نمای کلی به صورت حجم اولیه طراحی گشته و جای ابتدایی نورگیرها و … تعبیه گشته است.

از ویژگی های اصلی یک نمای مناسب ، سبک متناسب آن است. انتخاب سبک درست با اقلیم و منطقه و ایجاد سبک مشابه برای طراحی داخلی و خارجی از ویژگی های یک نمای زیباست. در دسترس بودن متریال استفاده شده در نما می تواند هم به بومی جلوه نمودن نما کمک کند و هم از هزینه های جانبی بکاهد. انتخاب متریال نما باید مناسب شرایط اقلیمی باشد و همچنین نظافت آن ساده باشد. مقاومت نما به عمر ساختمان نیز کمک میکند. همچنین نما باید به گونه ای طراحی گردد تا عایق برودتی و حرارتی باشد.

برای درک بهتر چگونگی طراحی نمای ویلا می توانید اینجا کلیک کنید.

 

شرکت طراحی و معماری فریدـارجمند با دانش به روز و کارشناسان مجرب می تواند در طراحی ویلا به شما کمک کند. برای دیدن نمونه کارهای ما به پروژه ها  مراجع فرمایید.